1. Ontvangst
 2. Onderconstructie terras
 3. Rubberpads

Rubberpads

Terraswiggen aangepast aan al uw behoeften

Stabiliteit
Vergemakkelijkt de installatie
Alles wat je moet weten
 • Voert het water onder uw terras af
 • Bestand tegen verrotting
 • Beschermt de draagbalken tegen grondvocht
 • Stabiliseert uw structuur
 • Past zich aan alle soorten structuren aan
 • 4 verschillende soorten wiggen

De rol van terraswiggen

De terraswiggen zijn volgens het Bouwbesluit verplicht. Ze moeten worden gebruikt bij het aanleggen van houten terrassen op balken met betonnen platen. Ze laten het regenwater onder de dwarsbalken weglopen en voorkomen zo stagnatie en verrotting van het hout.

De terraswiggen zijn nodig om het Bouwbesluit te respecteren. Deze wiggen moeten worden gebruikt bij het plaatsen van een houten dek op balken op een betonnen plaat. Hun rol is het afvoeren van regenwater onder de balken om zo de ventilatie te waarborgen en waterstagnatie en dus houtrot te voorkomen.

Rubberen Wiggen RUBBERPAD

De RUBBERPAD rubberen wiggen zijn ontworpen om de installatie van uw dek en het stellen van uw balken te vergemakkelijken. Ze kunnen gebruikt worden op vlakke en harde ondergrond, het is mogelijk om maximaal 5 wiggen te stapelen (8 tot 40 mm, daarbuiten heeft het de voorkeur om NIVO® vloerdragers te gebruiken).

Het gebruikte rubber is afkomstig van gerecycleerde materialen. Ze vormen een eenvoudige en economische oplossing om de risico's op verrotting of aantasting van de houten structuur van uw dek te beperken.

De rubberen wiggen garanderen een optimale stabiliteit en waterdichtheid van uw houten constructie. Dit kleine accessoire bij de aanleg is ontworpen om het niveau aan te passen en de levensduur van de constructie te verlengen.

Uw terrasstructuur is dus beschermd tegen vocht en tegen de ongemakken die gepaard gaan met het contact met stilstaand water op de houten balken, waardoor de levensduur van uw dekstructuur gewaarborgd is.

Ze zijn maatvast, rotvrij, snel te gebruiken en zuinig in gebruik.

FLATPAD zelflozende platte wiggen

Polymeer kunststof - Polypropyleen (200 stuks voor 20 M²):

FLATPAD's bevorderen de waterafvoer onder de balken van uw terras. Uw terrasstructuur is beschermd tegen vocht en tegen de ongemakken die gepaard gaan met contact met water.

Het egaliseren van uw ondergrond vereist aanpassingen in de positionering van de draagbalken, de instelbare wiggen passen hier perfect bij. Ze corrigeren kleine hoogteverschillen tussen de constructie en de grond op een eenvoudige en snelle manier.

NIVO ® zelflozende wiggen zijn stapelbaar tot 3-4 wigdiktes, waardoor een optimale afstelling van uw terras mogelijk is, afhankelijk van het terrein. Gegarandeerde stabiliteit. Gebruik voor hogere aanpassingen verstelbare vloerdragers.

Ze zijn verkrijgbaar in 2, 3, 4 en 5 mm en in zakken van 200 veelkleurige wiggen(4 x 50 wiggen van elke dikte).

FORKPAD® -vorkwiggen

De vorkenwiggen, ook wel FORKPAD genoemd, zijn verkrijgbaar in dozen van 200 stuks en worden uitsluitend op betonplaten geïnstalleerd, zodat de houten balken gemakkelijk in de plaat kunnen worden vastgepind. Hun vorm past perfect bij de pluggen die er in worden geslagen voor het eenvoudig stellen en schroeven.

Uitgerust met een clip-on lipje kunnen ze, ongeacht de dikte, in elkaar worden gezet om de gewenste hoogte te verkrijgen en kunnen ze gemakkelijk op hun plaats worden gehouden tijdens de bevestiging.

Onmisbaar om de draagbalk vrij te houden van de betonplaat en zo de watercirculatie onder het terras te bevorderen. Het is een accessoire dat ontworpen is om de levensduur van de constructie te verbeteren.

Variabele opening van 8mm tot 12mm. Een set voor 15/20 m² terras.

WEDGEPAD verstelbare open wiggen

Polymeer kunststof - Polypropyleen (60 stuks = 5m2):

De WEDGEPAD wiggen met inkepingen zijn speciaal ontworpen om de installatie van uw balken met de grootst mogelijke precisie en in recordtijd te vergemakkelijken!

De installatie van balken op wiggen vereist soms kleine structurele aanpassingen, deze verstelbare wiggen reageren perfect in recordtijd. Ze corrigeren de kleine hoogteverschillen tussen de verschillende oneffenheden van de ondergrond heel eenvoudig en met grote precisie.

Met de instelbare zwarte, bruine of groene inkepingen kunnen de verschillen in het maaiveld worden aangepast en ingesteld van 8 tot 30 mm.

De zeer resistente en niet-vervormbare wiggen kunnen met deuvels worden gefixeerd voor meer stabiliteit.

Verschillende diktes (8/12 - 13/18 - 19/30 mm) zijn beschikbaar voor een optimale niveau-aanpassing. Ze laten de isolatie van de grond toe en de precieze afstellingvan uw terras.

Gebruik van FLATPAD's

FLATPAD wiggen worden geleverd in batches van 200 :

 • 50 van 2 mm (rood)
 • 50 van 3 mm (groen)
 • 50 van 4 mm (geel)
 • 50 van 5 mm (blauw)

Er zijn ongeveer 5 steunpunten per vierkante meter nodig.

Afmeting: Lengte 80 mm - Breedte 26 mm

Gebruik van FORKPAD's

FLATPAD wiggen worden geleverd in batches van 200 :

 • 50 van 2 mm (rood)
 • 50 van 3 mm (groen)
 • 50 van 4 mm (geel)
 • 50 van 5 mm (blauw)

Geschikt voor 10mm deuvels die geslagen moeten worden. De FORKPAD's kunnen op elkaar gestapeld worden en worden ingeklemd tussen de deuvel en de draagbalk. Elke FORKPAD-wig moet 40 tot 80 cm van elkaar verwijderd zijn, afhankelijk van de dikte van de balk.

Afmeting: Lengte 60 mm - Breedte 40 mm

Voor deuvels van 8 tot 12 mm

Verstelbare hoogte van 5 tot 20 mm

Gebruik van RUBBERPAD-wiggen

RUBBERPAD wiggen zijn verkrijgbaar in een 3 mm of 8 mm dikke uitvoering. De instelbare hoogte is van 3 tot 40 mm (tot 5 wiggen van 8 mm).

De wiggen moeten tussen twee steunpunten met 40 tot 60 cm tussenruimte worden geplaatst, afhankelijk van de dikte van de draagbalken.

Verkocht in verpakkingen van 24 of 48 stuks.

Gebruik van WEDGEPAD wiggen

Geleverd in verpakkingen van 60 stuks:

 • 20 zwarte wiggen 8-15mm
 • 20 bruine wiggen13-18mm
 • 20 groene wiggen 18-30mm

Bij het leggen moeten WEDGEPAD-wiggen 40 tot 60 cm van elkaar verwijderd zijn, afhankelijk van de dikte van de draagbalken. De instelbare hoogte varieert van 5 tot 30 mm.

Rubberpad
cales pour lambourdes bois

Verlengt de levensduur van uw constructie.
Hiermee kan regenwater onder de draagbalk circuleren.
Beschermt de draagbalk tegen bodemvochtigheid.
Beschermt tegen rotting.

Flatpad
cales pour lambourdes bois

Snelle en nauwkeurige nivellering.
Correctie van diktes van 2 tot 5 mm.
Beschermt tegen rotting en Solide.

Wedgepad

Snelle en nauwkeurige nivellering.
Correctie van diktes van 10 tot 30 mm.
Beschermt tegen rotting en SolideKan worden geschroefd of gelijmd.

Forkpad

Snap-on lipje.
Variabele opening van 8 tot 12 mm.
Wiggen op de enkel.

Ontdek ook

Gereedschap voor bevestiging
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×