1. Ontvangst
  2. Onderconstructie terras
  3. Funderingschroef

Funderingschroef

Veranker uw terras zonder beton

5 mn per schroef
Stabiele verankering
Drukbestendig
Alles wat je moet weten
  • Effectieve verankering, zelfs in zachte grond
  • Inclusief L-profiel voor de bevestiging van de draagbalken
  • Snel te installeren - 5 minuten
  • Manuele installatie met een hefboom of slagmoersleutel
  • Betonvrij - geen droging
  • Vlakke beugel (apart verkrijgbaar) voor het bevestigen van verticale palen

Presentatie van de NIVO® funderingschroef

De NIVO® funderingschroef heeft een harpoenachtige punt en is ontworpen om in losse grond te worden gedreven.  Zo krijgt u een perfect stabiele structuur voor een gekruist balkenraamwerk, bestaande uit balken en dwarsspanten (bijv. spanten 45x145mm en balken 50x75mm).

Al onze bouten zijn voorzien van een "L"-vormige beugel, die enkele centimeters in de breedte verstelbaar is om de draagbalken van de constructie op te vangen. Als optie zijn er vlakke beugels beschikbaar voor de bevestiging van verticale palen.

Gemiddeld aantal funderingschroeven /m2: 1,5.

Kenmerken

In hoogte verstelbaar
25 cm tot 55 cm boven de grond
Materiaal
Thermisch verzinkt staal
Boutafmetingen
Bout : 800/1200 mm (L) x 60 mm (diameter) x 3 mm (d)
L beugel: 800 mm (L) x 60 mm (diameter) x 3 mm (d)
Platte beugel: 90x90 mm
Draadstang diameter
16 mm
Gewicht
5,50 kg

De L-vormige steun

De funderingschroef wordt geleverd met een verstelbare "L" type beugel op een draadstang met een lengte van 25 cm en een diameter van 16 mm.

De beugel is enkele centimeters in de breedte verstelbaar om plaats te bieden aan de draagbalken van de terrasconstructie. De draagbalksteun kan dus snel en eenvoudig worden geïnstalleerd.

De vierkante steun

De vierkante steun voor de funderingschroef is als optie verkrijgbaar. Het maakt het bijvoorbeeld mogelijk om uw verticale afrasteringspalen, carportpalen... in een paar minuten te installeren. Afmetingen van de plaat: 90x90 mm.

Dit is een revolutie in de tuinarchitectuur om de vervelende stap van het storten van betonblokken of -platen te vermijden.

Snelle en eenvoudige implementatie

Dankzij onze funderingschroeven hoeft u niet langer te wachten tot het beton droog is en de vervelende en vervuilende behandeling ervan voor u aan uw vlonder begint. Begin met de bouw van uw kleine huis of terras direct na het plaatsen van de bouten.

De installatie van een funderingschroef gebeurt in minder dan 5 minuten.

De hogere aankoopprijs wordt gecompenseerd door de snelheid van de uitvoering en de geringe impact op de grond. Het is sneller en dus zuiniger.

2 schroefmaten

De funderingschroeven zijn verkrijgbaar in 2 maten voor alle projecten:

  • 800 mm hoog (tot aan de plaat)
  • 1200 mm hoog (tot aan het bord)

Elke funderingschroef kan tot 450 kg dragen.

Weerstandstests

Een reeks tests werd uitgevoerd door een door Cofrac geaccrediteerd laboratorium om de drukweerstand te bepalen in een bodem die bestaat uit een mengsel van bovengrond en leisteenvulling, afhankelijk van de graafdiepte: 75 cm en 65 cm.

De funderingsbout is getest volgens de Franse norm NF P 94-150-1 binnen slib-klei-vulling type A1.

Gezien de diversiteit van de bodems werden de proeven uitgevoerd op "matig tot los vulmateriaal " (gemeten met behulp van een penetrometer - Qd index = 2,7MPa [2] ) om de funderingsboutenonder relatief ongunstige omstandigheden te testen en een zo breed mogelijk toepassingsgebied open te houden.

Installatie van de NIVO® Funderingschroef

Voorbeeld van het gebruik van NIVO® funderingschroeven om een 45 cm hoog verhoogd terras op een losse ondergrond te creëren.

Stappen voor het installeren van de NIVO® -funderingschroef

.

Handgereedschap

Het handmatige schroefgereedschap bestaat uit een verstelbare schroefstang, gemaakt van een voorgeboord draadeind, zodat de hoogte van de schroefstang tijdens het schroeven kan worden aangepast ( 160 cm omvang en 3 mm dik ). Met 3 bouten + moeren kan het gereedschap aan de bout worden bevestigd (vereist de aanwezigheid van 2 personen).

Adapter voor een slagmoersleutel

Een 41mm diameter stekkerdoosadapter is speciaal ontwikkeld om het gebruik van een slagmoersleutel met een minimaal vermogen van 700W mogelijk te maken. Een set van 3 bouten + moeren maakt het mogelijk om de adapter op de bout te bevestigen, het schroeven is dan haalbaar door 1 persoon (ca 5 min. schroeftijd per schroef).

Ontdek ook

Gereedschap voor bevestiging
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×