1. Ontvangst
  2. Onderconstructie terras
  3. BITUDECK® onderbalk afdekband

BITUDECK® onderbalk afdekband

Verhoogt de levensduur van de houten balken

Eenvoudig en snel
Alles wat je moet weten
  • Verhoogt de levensduur van houten balken
  • Waterdicht - Absorbeert geluidsresonantie
  • Discrete matzwarte strook (geen reflecties tussen de lamellen)
  • Bestand tegen alle weersomstandigheden
  • Koud zelfklevend, gemakkelijk en handig in gebruik

De oplossing om de levensduur van uw draagbalken te verlengen

De BITUDECK® tape is een waterdichte tape, samengesteld uit een dikke laag bitumen, bedekt met een matte, ondoorzichtige zwarte film van HDPE (High Density Polyethylene).

De BITUDECK® asfaltstrook, verkocht op rollen van 10ml, bedekt ongeveer 4m2 terras.

De breedte van 75 mm maakt het mogelijk om alle soorten draagbalken te bedekken. Het kan worden aangebracht tussen +15°C en +35°C, op een niet-bevroren oppervlak, maar is gemakkelijker te hanteren als het warm is.

Deze strook kan de levensduur van uw dennenhouten balken aanzienlijk verlengen, mits deze goed worden geventileerd en beschermd tegen stilstaand water.

 

 

Aanbrengen van de BITUDECK® band

Kenmerken

Afmetingen
10 ml rol,
5 mm dik
75 mm breed
Trekweerstand
150 Newton
Spijkerscheurweerstand
25 Newton
Bedrijfstemperatuur
-20°C à +70°C
Waterdichtheid
0.3 Mpa, 120 min
Plakkracht
1.5

100% waterdichte bescherming

Houten terrasbalken zijn aan de bovenzijde onderhevig aan afvloeiend water. Kwetsbare stukken met stilstaand water kunnen in de loop van de tijd ontstaan en leiden tot de ontwikkeling van rot of schimmels. Een effectieve bescherming van hun oppervlak om ze waterdicht te maken verlengt hun levensduur.

Het beschermt de draagbalken van de constructie effectief tegen regen. Dit garandeert de waterdichtheid van het terras en dus de levensduur.

De Bitudeck® waterdichtingsstrip met zijn bitumenhoudende samenstelling voorkomt elke infiltratie op het oppervlak van de dwarsbalken. De uiteinden van de terrasschroeven draaien draaien zich in de bitumen als ze de balken binnendringen, waardoor ze een veel effectiever afdichtingspunt hebben dan een eenvoudige EPDM-strip.

Verhoogt de levensduur van de dwarsbalken

Weerstand tegen de tand des tijds

De speciale samenstelling op basis van elastomeerbitumen en harsen biedt verschillende voordelen om de levensduur van de installatie te garanderen. Hierdoor is het bestand tegen scheuren, vervorming, temperatuurschommelingen (-20°C tot +50°C), verwering, UV, corrosie en waterdamp. De dwarsbalken zijn beschermd om zo lang als uw latten mee te gaan, zo niet langer...

Vermindert de geluidsbelasting

BITUDECK tape vermindert de geluidsresonantie aanzienlijk: een schoen maakt meer geluid op hout dan op steen. Het gebruik van Bitudeck® tape halveert het geluid tussen de delen van de onderbouw en het terras, als een veerkrachtige tape.

Een zelfklevende strook die gemakkelijk aan te brengen is

BITUDECK® strip wordt koud aangebracht, bij voorkeur bij een temperatuur boven 10°C. Idealiter wordt hij tussen +15 en +35 graden gelegd. Verwijder de beschermstrook aan de onderkant van het zelfklevende deel.

Het zelfklevende deel maakt het mogelijk om het goed op de balk te plaatsen, maar het is onder invloed van de warmte die de butyl zal smelten, dat de hechting in de loop der tijd wordt versterkt.

Zeer eenvoudige installatie

BITUDECK® werkt als een afdichtingsbarrière door zich om de schroef te wikkelen en beschermt de draagbalken tegen mogelijke infiltratie in de sleuven en schroefgaten van de terrasplanken. Het aanbrengen van deze strip is zeer eenvoudig en heeft een directe invloed op de levensduur van uw draagbalken.

Dit is het meest gevoelige punt in de veroudering van de structuur. Veel ongelukken van dennenhouten balken in natte ruimtes, moedigen tegenwoordig het gebruik van BITUDECK® tape aan om te voorkomen dat uw houten structuur door deze lekken (schroefgaten en oppervlaktescheuren) gaat rotten.

Meer informatie over de bitumen strip

BITUDECK-VERPAKKING

Verkocht op rollen van 10 strekkende meter.

LEVERING

U kunt bij terrasspecialisten en waterdichtingsspecialisten terecht om u te laten doorverwijzen naar een van onze partners of om onze lijst met wederverkoperste raadplegen door hier te klikken.

VERGEET NIET BIJ HET AANBRENGEN:De asfalttape wordt aangebracht tussen +15°C en +35°C, op niet-bevroren ondergronden.

Ontdek ook

Gereedschap voor bevestiging
Clips en schroeven voor decking
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×